Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-20 11:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/citronstekt-kyckling/

RECEPT

Citronstekt kyckling

DN Text

Lägg kycklingfiléerna i en djup tallrik och krydda dem på bägge sidor.

Strö också över det rivna citronskalet och pressa citronsaft över. Vänd bitarna så att citronsaften kommer åt runt om. Låt gärna stå 510 minuter.

Stek i olivolja och smör så kycklingen blir brynt på bägge sidor. Sänk till lägsta värme och häll på den kryddade citronsaften som blivit kvar i tallriken.
Lägg på lock och stek 1012 minuter eller tills kycklingen är helt genomstekt, ej rosa inuti. Tillsätt några matskedar vatten om det ser torrt ut i pannan.

Skär upp i skivor, droppa över skyn från pannan och servera till sparrisrisotton. Alternativt kan man servera med någon grönsak som lättkokt haricots verts, vända i smör och överströdda med hackad persilja.