Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-29 09:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/citronyoghurtglass/

Recept

Citronyoghurtglass

DN Text

Lägg en silduk eller ett kaffefilter i en sil och ställ över en bunke. Häll i yoghurten och låt stå och rinna av i kylskåpet, helst över natten. Eller använd turkisk yoghurt.

Blanda yoghurten med resten av ingredienserna. Följ sedan instruktionerna för glassmaskinen.

För att göra glass i frys: Häll krämen i en form och ställ in i frysen. Rör om var tjugonde minut. Beräknad frystid 34 timmar.

Pröva också att blanda i krossade citronkarameller!