Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-15 20:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/citrussallad/

Recept

Citrussallad

Foto: Beatrice Lundborg

Om man vill kan man söta lagen med lite honung, det beror på hur syrliga citrusfrukterna är och hur känsliga de som ska äta den är.

1. Skär bort skalet på citrusfrukterna. Skär ut filéerna och lägg i en tät burk. Ta tillvara på juicen som rinner bort, och pressa ut kvarbliven juice ur fruktresterna i en liten kastrull.
2. Skär vaniljstången på hälften och skrapa ur fröna. Lägg i kastrullen.
3. Koka ihop juice och vaniljfrön lite. Söta eventuellt med lite honung. Låt svalna och slå sedan juicen över filéerna.
4. Lägg rostad kokos i en egen liten burk.
5. Vid servering: Strö rostad kokos över frukten och servera.