Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-17 13:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/coconut-curry-chicken-wings/

Recept

Coconut curry chicken wings

Coconut curry chicken wings. Foto: Lennart Weibull

Inget är så gott som att äta små saftiga vingar när man är småhungrig eller sugen på något till en kall öl. Ibland friterar jag vingarna, ibland kör jag bara in dem i ugnen. Man bör göra sig besväret att stycka vingarna i två delar – de blir så mycket godare att äta då. Den ena delen som en liten klubba och den andra som en liten rund saftig bit att gnaga på.

Läs mer: Thailändska köket – semestermaten som har allt 

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Stycka vingarna i två delar genom att skära itu leden mellan de två vingbitarna. Putsa eventuellt till den ena delen så den blir som en liten köttig klubba.

3. Blanda kycklingbitarna med currypasta, inge­fära, kokosgrädde, kaffirlimeblad, fisksås och socker. Lägg ut dem på en plåt med bakplåts­papper.

4. Stek mitt i ugnen cirka 30 minuter, tills de är genomstekta, gyllenbruna och lite krispiga. Sätt eventuellt på grillelementet sista 10 minuterna så blir de lite extra knapriga.

5. Servera tillsammans med lime som snacks eller som hel rätt med ris och någon god sallad, till exempel grön papayasallad, se recept här.

Ovanliga ingredienser finns i specialbutiker med asiatiskt sortiment.