Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-08 05:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/confit-byaldi-mammas-ratatouille/

RECEPT

Confit byaldi – mammas ratatouille

Foto: Rickard Rönnerstam

Långt innan den legendariska stjärnkocken Michel Guérard uppgraderade den traditionella ratatouillen till den confit byaldi som Thomas Keller senare gjorde känd för de breda massorna i filmen Ratatouille hade min mamma gjort den här provensalska rätten till sin egen. I stället för att hacka upp alla grönsaker i grova bitar och tillaga dem i en cocotte skär hon – precis som Guérard och Keller – grönsakerna i tunna lameller som hon lägger ut i ett vackert mönster i en ugnsform. Sedan tillagar hon ratatouillen långsamt i ugnen tillsammans med färska örter och olivolja.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till valet!

Alla artiklar gratis fram till 11 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.