Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-19 13:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/couscous-med-sju-gronsaker/

Recept

Couscous med sju grönsaker

DN Text

Det här vegetariska receptet kan användas som bas för en rad olika rätter. Tillsätt lammkött eller kyckling eller variera mellan olika kryddor och grönsaker. Prova till exempel att byta ut nedanstående ingredienser med något av följande alternativ: aubergine, potatis, rovor, kikärtor, bondbönor, nejlikor eller färsk koriander.

1. Skala och skär grönsakerna i grova, avlånga bitar. Finhacka vitlöken och chilin.

2. Häll vattnet i en stor gryta och tillsätt lök, vitlök och kryddor samt köttet, om du använder det. Koka upp och ta bort eventuellt skum. Låt sedan grytan sjuda under lock i cirka 30 minuter.

3. Lägg i morötter, palsternacka och kålrot och låt sjuda i ytter ligare 15-20 minuter. Tillsätt därefter zucchini, pumpa och vitkål samt tomater och låt koka i 10-15 minuter, tills grönsakerna och köttet är mjuka. Smaka av, salta och peppra. Om så önskas, tillsätt ett par matskedar grönsaksfond.

4. Tillaga couscousen enligt instruktionerna på förpackningen. Lägg upp couscousen på ett stort fat och gör en grop i mitten. Ta upp grönsakerna (och köttet) med en hålslev och placera i gropen. Fukta slutligen couscousen med buljongen.