Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-16 00:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/currystekt-tofu-med-kramig-gronsaksbulgur/

Recept

Currystekt tofu med krämig grönsaksbulgur

Tofu liknar färskost men är gjord av sojabönor, och är vanlig i östasiatisk matlagning. Den finns i olika hårdhetsgrader, välj en fast tofu här eftersom den håller bättre ihop än den mjuka när den steks.

1. Grönsaksbulgur: Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan. Lägg purjo och paprika på bulgurn när ca 5 min återstår av koktiden. Blanda crème fraichen med den färdigkokta bulgun och grönsakerna för att ge den en krämig konsistens. Spara lite grönt till garnering.

2. Skär tofun i skivor. Vänd dessa först i uppvispat ägg och sedan i mjöl, blandat med curry och salt.

3. Stek tofun i olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Servera tofun med bulgur och soja och strö över det sparade gröna.

Näring/portion: Ca 510 kcal, 23 g fett, 20 g protein, 53 g kolhydrater.