Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-18 23:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/den-perfekta-svamprisotton/

Recept

Den perfekta svamprisotton

Foto: Eva-Karin Gyllenberg

Svetta finhackad gul lök i en kastrull på medium värme i cirka 3 minuter. Häll på vinet och låt det puttra i cirka 2 minuter. Tillsätt riset och rör ordentligt. Mata sedan risotton med 1 dl buljong var 4:e minut i cirka 20 minuter. Rör om regelbundet.

Stek all svamp och ha i det i risotton. När risottoriset har ett litet tuggmotstånd kvar, ha då i riven parmesan och smör. Rör om.

Om det behövs, mata risotton lite till. Risotton ska vara som lava, lite rinnig men fortfarande glansig och len i konsistensen. Servera med riven parmesan.

Njut!