Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-09 07:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/dijonstromming/

Recept

Dijonströmming

DN Text

En tydlig och krämig senapsströmming med låg sötma. När man gravar strömming är det viktigt att filéerna verkligen blir helt vita i ättikslagen och att fisken varit frusen, eftersom det dödar vissa mikroorganismer.

Dra skinnet av filéerna. Blanda ihop lagen i en skål och lägg i filéerna. Se till att lagen täcker samtliga filéer helt. Låt stå i 4-6 timmar tills fisken blivit vit.

Låt filéerna rinna av ordentligt i en sil eller ett durkslag. Blanda ingredienserna till såsen. Lägg i filéerna. Låt stå i 2-3 timmar innan den ska serveras. Inläggningen håller minst ett par dygn om strömmingen varit färsk vid infrysningen. Den är dock godast samma dag man gjort den.