Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 19:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/dillgravad-salmalax-med-gurksallad/

Recept

Dillgravad salmalax med gurksallad

Salmalax är en norsk odlad lax som är skinn och benfri. Den är så pass mjäll att man kan skära den i lite tjockare skivor. Tänk på att senapssåsen är smakrik, så det behövs inte mycket för att ge ordentligt med smak.
Rätta artikel

1. Laxen: Blanda socker, salt och vitpeppar, finhacka dillstjälkarna och spara de fina dillvipporna. Gnid in laxen med blandningen, slå in den i plastfolie och låt det grava över natten.

2. Senapssås: Rör ut farinsockret i vinäger, tillsätt senap och HP-sås. Vispa ner oljan och låt såsen dra, helst över natten.

3. Gurksallad: Skala och kärna ur gurkan, tärna den fint. Vispa crème fraichen tills den blir tjock och krämig. Tillsätt citronskalet, lite salt och svartpeppar. Vänd ner gurkan.

4. Skrapa bort överblivna kryddor och dillhacket från laxen. Pensla laxen med lite senapssås. Finhacka dillvipporna och rulla laxen i hacket.

5. Skär vackra, inte allt för tunna, skivor av laxen och servera med gurksalladen. Avsluta med att droppa över lite senapssås.