Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-06 15:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/din-egen-gravade-lax/

Recept

Din egen gravade lax

Foto: Eva Tedesjö

Gravlax är alltid gott och är som gjord för personlig touche. Minskar man sockret, blir fisken lite hårdare, ökar man det blir fiskköttet mjukare. De klassiska smak­givarna är vitpeppar och dill, men man kan grava med svartpeppar i stället och ersätta dillen med persilja eller gräslök. Och lägga till några av dessa: pepparrot, konjak, whisky eller olika sorters nubbe. Man kan prova med havssalt och rörsocker eller farin. Förr i tiden serverade man gravad lax i tjockare skivor, numera är det vanligare med tunna. Den som vill kan skära loss skinnet, strimla och halstra det hastigt och servera som ätbar dekoration på laxfatet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in