Gravlax är alltid gott och är som gjord för personlig touche. Minskar man sockret, blir fisken lite hårdare, ökar man det blir fiskköttet mjukare. De klassiska smakgivarna är vitpeppar och dill, men man kan grava med svartpeppar i stället och ersätta dillen med persilja eller gräslök. Och lägga till några av dessa: pepparrot, konjak, whisky eller olika sorters nubbe. Man kan prova med havssalt och rörsocker eller farin. Förr i tiden serverade man gravad lax i tjockare skivor, numera är det vanligare med tunna. Den som vill kan skära loss skinnet, strimla och halstra det hastigt och servera som ätbar dekoration på laxfatet.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-06 15:05
Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/din-egen-gravade-lax/
Recept
Din egen gravade lax
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa.
Prenumerera
Logga in