Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-08 16:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/din-egen-gravade-lax/

RECEPT

Din egen gravade lax

Gravlax är alltid gott och är som gjord för personlig touche. Minskar man sockret, blir fisken lite hårdare, ökar man det blir fiskköttet mjukare. De klassiska smak­givarna är vitpeppar och dill, men man kan grava med svartpeppar i stället och ersätta dillen med persilja eller gräslök. Och lägga till några av dessa: pepparrot, konjak, whisky eller olika sorters nubbe. Man kan prova med havssalt och rörsocker eller farin. Förr i tiden serverade man gravad lax i tjockare skivor, numera är det vanligare med tunna. Den som vill kan skära loss skinnet, strimla och halstra det hastigt och servera som ätbar dekoration på laxfatet.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.