Koka först en god buljong – det kan man göra i god tid. Förbered sedan grönsaker i portionsskålar, slå den heta buljongen över grönsakerna vid servering.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-14 04:13
Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/doftande-soppa-med-svamp-bonor-och-orter/
Doftande soppa med svamp, bönor och örter
1. Stek lök, morot, selleri, vitlök och ingefära på hög värme tills de är karamelliserade.
2. Tillsätt katrinplommon, citrongräs, chili, stjärnanis, tamarisoja, limeblad och vatten. Låt sjuda i 60 minuter.
3. Förbered örter, grönsaker och svamp. Ansa och dela svampen och blanchera bönorna. Arrangera med örter och chili i koppar.
4. Sila av grönsaker och kryddor och koka upp buljongen igen. Smaka av med tamarindpasta, limejuice, socker och soja.
5. Slå den kokande buljongen i kopparna. Droppa över sesamolja och servera.