Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-22 05:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/doftande-soppa-med-svamp-bonor-och-orter/

Recept

Doftande soppa med svamp, bönor och örter

Foto: Beatrice Lundborg

Koka först en god buljong – det kan man göra i god tid. Förbered sedan grönsaker i portionsskålar, slå den heta buljongen över grönsakerna vid servering.

1. Stek lök, morot, selleri, vitlök och ingefära på hög värme tills de är karamelliserade.
2. Tillsätt katrinplommon, citrongräs, chili, stjärnanis, tamarisoja, limeblad och vatten. Låt sjuda i 60 minuter.
3. Förbered örter, grönsaker och svamp. Ansa och dela svampen och blanchera bönorna. Arrangera med örter och chili i koppar.
4. Sila av grönsaker och kryddor och koka upp buljongen igen. Smaka av med tamarindpasta, limejuice, socker och soja.
5. Slå den kokande buljongen i kopparna. Droppa över sesamolja och servera.