Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-04 01:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/drommar/

RECEPT

Drömmar

Foto: Fanny Bergenström

Det måste märkligt nog vara både olja och margarin eller smör för att ens kakdrömmar ska få den rätta och ganska speciella konsistensen. Degen till drömmar kan ibland vara lite svår att forma till runda små bollar (degen vill smula sig) men det går om man inte har alltför bråttom.

Det luktar aldrig så där gott när man gräddar kakor med hjorthornssalt i degen, men låter man kakorna kallna på plåten så försvinner doften fortare.

Rör först rumsvarmt margarin eller smör med socker och vaniljsocker. Tillsätt sedan oljan.

Blanda vetemjölet med hjorthornssalt och rör ner nästan allt mjölet. Tillsätt sedan det allra sista mjölet och arbeta ihop degen. Trilla runda degkulor av en knapp valnöts storlek. Värm ugnen till 150 grader. Lägg kakorna på två plåtar med bakplåtspapper.

Grädda kakorna (en plåt i taget) mitt i ugnen i 18-20 minuter utan att öppna ugnsluckan. Låt kakorna ligga kvar på plåten tills de är helt kalla.