Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-04 15:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/dumpling-pa-raka-och-pilgrimsmussla/

RECEPT

Dumpling på räka och pilgrimsmussla

De ingredienser som man inte hittar i en vanlig mataffär går att få tag på i en butik för asiatiska livsmedel. Där finns också bambukorgar som behövs för att ånga dumplingarna.

1. Skär pilgrimsmusslor och räkor i ca ½ x ½ cm tärningar.

2. Finhacka alla grönsaker och blanda försiktigt alla ingredienser i en bunke till en jämn smet. Om smeten är lös och vattnig kan man tillsätta lite maizena. Låt vila i kylskåp ca 15 min.

3. Gör dumplingen enligt instruktionen på sidan intill.

4. Koka upp en kastrull med vatten. Klipp några hål i ett bakplåtspapper och lägg i bambukokaren. Lägg dumplingarna på bakplåtspapperet och ställ bambukokaren ovanpå grytan med kokande vatten. Ånga i ca 8 minuter.

5. Garnera med vårlök och apelsinklyftor. Servera med citrussoja.