Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-29 08:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/egen-senap/

Recept

Egen senap

Att utarbeta sin egen senap är skoj. Den här är stark och ren i smaken, lite som dijonsenap fast gräddigare. Man kan experimentera med honung, lök, svartpeppar, dragon, paprikapulver, chili och många andra goda tillsatser.

1. Koka upp vitt vin, vatten och vitlök och sjud tills hälften återstår. Ta av från värmen och låt svalna lite.

2. Stöt senapsfröna och blanda ner i hopkoket tillsammans med salt, socker, citron, grädde och olivolja.

3. Låt stå kallt. Senapen blir ganska vit och så mjuknar den i smaken ju längre den står.