Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-12 21:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/emilias-blackfiskgryta/

Recept

Emilias bläckfiskgryta

DN Text

Rensa bläckfisken och dra av skinnet. Skölj ur den. Ta vara på kroppen (brukar kallas tub i rensat skick) och armarna. Klipp eller skär dem i bitar. Stek bläckfisken och den hackade vitlöken i lite het olja. Häll på vatten och låt småkoka på låg värme under lock cirka 15 minuter.

Häll sedan på rödvin. Tomatkross, rosmarin och salt och låt sjuda utan lock 20 minuter eller tills fiskbitarna känns möra. Om det verkar bli för torrt kan man tillsätta lite mer vatten.
Servera bläckfiskgrytan med polenta i skivor eller kokt potatis.