Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-25 11:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/energibit/

Recept

Energibit

Foto: Beatrice Lundborg

Ett snabbt mellanmål, fullproppat med energi. Om man vill kan man doppa bitarna i smält choklad. Man kan också hacka nötterna och blanda i dem efter att man mixat smeten, om man vill ha lite mer struktur. Låt dem svalna helt innan du tar ut dem ur formen, annars smular de.

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Mixa samman alla ingredienser i en matberedare till en fast smet. Smaka eventuellt av med lite salt.
3. Täck insidan av en avlång brödform med bakplåtspapper och fördela smeten i formen. Tryck ut smeten jämnt och släta till den.
4. Skär degen i bitar, cirka 1 ½-2 centimeter breda, då blir det lättare att dela efter gräddningen.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 30-40 minuter, eller tills smeten fått lite färg och satt sig.
6. Låt svalna och dela sedan i bitar. Förvara i kylskåp.