Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-25 11:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/enkla-fiskgrytan/

Recept

Enkla fiskgrytan

Rätta artikel

1. Tillaga fisken enligt anvisningarna på förpackningen, ca 25 min. Skrubba och skölj potatisen, ansa och klyfta fänkålen, skölj och dela broccolin i mindre buketter, skiva stjälken.

2. Koka upp vatten och buljongtärning i en vid gryta. Sjud först potatisen 5 min under lock. Lägg därefter i fänkål och broccoli, låt sjuda ytterligare 10 min.

3. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet, pressa saften. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten.

4. När potatisen är mjuk tillsätts redning och 1 msk citronsaft, koka upp och låt sjuda 3 min. Krydda med salt och peppar, strö över citronskalet. Fördela i djupa tallrikar. Ta fisken ur ugnen, klipp upp fiskförpackningen och ”häll” en filé på varje tallrik.

Näring/portion: Ca 520 kcal, 13 g fett, 31 g protein, 62 g kolhydrater