Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-03 09:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/entrecote-med-vinstekt-svamp/

Recept

Entrecôte med vinstekt svamp

Skär svampen i bitar, och finhacka löken. Stek allt i smör cirka 8 minuter. Smaksätt med salt, peppar och kryddörten. Häll på vin och fond (man kan smula i en kvarts köttbuljongtärning om man inte har fond på flaska hemma). Låt sjuda tills det mesta av vätskan kokat in. Vänd sist ner grovhackad persilja.

Stek under tiden köttet i en annan panna, salta och vrid över svartpeppar ur kvarn.

Servera köttet med den vinstekta svampen.