Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-26 06:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/eritreansk-kycklinggryta-med-berbere/

RECEPT

Eritreansk kycklinggryta med berberé

DN Text

Löken hackas och svettas 10 minuter under lock i sin egen vätska. Rör under omrörning ner berberé, tomatpuré, salt och smör. Vatten tillsätts lite i sänder. Dela och bryn kycklingen. Lägg den i grytan och låt alltsammans koka cirka en timme.

Gott till är kokt ägg, rårivna morötter, russin, skivade bananer, och strimlad sallad.
Servera med ris eller makaroner.

Berberé är en typisk krydda i det etiopiska/eritreanska köket. Det är en kryddblandning med kajennpeppar som finns i butiker med afrikanska varor. Den säljs bland annat i Hötorgshallen i Stockholm.