Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-20 22:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ernsts-friterade-vildsvin/

Recept

Ernsts friterade vildsvin

Ett roligt sätt att baka tredimensionella smågrisar, som inte minst barn brukar uppskatta. Se upp med den heta oljan, dock.

1. Smält smör i en kastrull, i med mjölken och värm tills det blir fingerljummet (37 grader).

2. Smula jästen i en bunke och blanda med socker och salt. Häll på degvätskan. Tillsätt mjölet, men spara lite till utbakningen. Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.

3. Kavla ut degen på mjölat bakbord tills den blir ungefär en centimeter tjock. Ta ut grisar med pepparkaksmått. Klipp jack i benen och öronen.

4. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. Testa med en bit deg om oljan är tillräckligt varm. När degbiten blir gyllenbrun är det bara att börja fritera ett par grisar i taget. Ha ett lock i beredskap om oljan skulle bli för varm.

5. Låt grisarna rinna av på hushållspapper. Blanda socker och kanel i en skål. Rulla runt grisarna i blandningen. Mumsfillibabba!

Receptet är hämtat ur boken "Jul med Ernst" (Ica Bokförlag).