Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-16 22:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/fagel-fenix-macka/

Recept

Fågel Fenix-macka

Fågel Fenix-mackan kan göras med kyckling, halloumi eller andra rester.
Fågel Fenix-mackan kan göras med kyckling, halloumi eller andra rester. Foto: Thomas Karlsson

När det är varmt ute är det extra njutbart med en riktigt saftig smörgås. Har ni kycklingrester från till exempel grillning är det perfekt. Annars kan ni följa kycklingreceptet nedan. Kycklingen kan också bytas ut mot rester av grillat eller stekt kött eller halloumi. Såsen blir lite fylligare om man använder miso, som numera finns i nästan alla matbutiker.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in