Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-09 09:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/falukorv-med-tomat-och-sardell/

Recept

Falukorv med tomat och sardell

1. Skålla, skala, kärna ur och hacka tomaterna. Hacka sardellerna. Skala och finhacka lök och vitlök.

2. Fräs lök, vitlök och sardeller i olja ca 4 min.Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med ca 2 min.Lägg i tomaterna och fräs under omrörning ca 10 min tills det kokat ihop. Blanda i örterna och smaka av med socker, salt och peppar.

4. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skär korven i skivor och stek den i en stekpanna. Toppa med tomatblandningen och servera korven med couscous och broccoli.

Näring/portion: Ca 570 kcal, 28 g fett, 22 g protein, 54 g kolhydrater