Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-30 20:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/fankalssallad-med-sweet-chilidressing/

Recept

Fänkålssallad med sweet chilidressing

Krispig fänkål är perfekt i sallad. Den här kan varieras med oliver, parmesan eller rostade nötter för extra knaprighet.

1. Skiva fänkålen så tunt det går. Dela och kärna ur avokadon, skär i cm-tjocka halvmånar, halvera tomaterna. Blanda med krasse och lägg allt på ett fat eller i en skål.

2. Dressing: Blanda och häll över salladen.

Näring/portion: 243 kcal, 19 g fett, 10 g protein, 12 g kolhydrater