Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 16:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/farmors-sommarsallad/

RECEPT

Farmors sommarsallad

Foto: Columbus Leth (ur boken ”Sallader året runt” av Mette Løvbom)

Under sommarloven besökte jag alltid min farmor Sigrid på landet. En rätt som jag kommer ihåg tydligt är hjärtsallat med nyplockade röda vinbär och en sötsur gräddressing. Fortfarande framkallar farmors sallad fina minnen: sand mellan tårna, solsken och krabbfiske i Rørvigs hamn.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.