Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 06:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/farsbiffar-med-morot/

Recept

Färsbiffar med morot

DN Text

Hacka löken riktigt smått. Den som inte gillar rå lök i sina biffar kan steka den mjuk i stekpannan innan löken blandas med färsen.

Rör ihop köttfärsen med moroten, riven på råkostjärn, den hackade löken, ägg och kryddor.
Ett alternativ till den indiska blandningen garam masala som bland annat innehåller kardemumma, muskot, peppar och kanel, är chilipulver, kryddblandningen av mexikansk typ med bland annat chilipeppar, spiskummin och oregano. Den är inte särskilt stark även om det är chilipeppar i.

Forma färsen till biffar och stek till fin färg på bägge sidor. Låt biffarna steka klart på låg värme så de blir riktigt genomstekta. Eventuellt kan man lägga på ett lock, så går det snabbare.

Servera med potatis och purjofräs.

Tillhörande recept:
Purjofräs med kikärter