Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-19 23:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/farsig-kyckling-i-pannkaka/

Recept

Färsig kyckling i pannkaka

Vispa ihop vetemjöl och salt med mjölken. Vispa sedan i äggen. Låt svälla en stund.

Häll ett tunt lager smet i pannkakslagg eller stekpanna och grädda på bägge sidor.

Fettet i smeten gör att man inte behöver smöra pannan annat än vid första gräddningen.

Fräs kycklingfärsen i lite matfett i en panna, lägg också i hackad lök och vitlök och fortsätt steka några minuter. Smaksätt med salt och alla kryddorna.

Vänd ner den tinade spenaten och majskornen och rör om. Blanda i crème fraiche eller liknande mejeri, gärna med låg fetthalt.

Smaka av med citron. Rulla in kyckling-spenatfärsen i pannkakor och ät dem med morots- och apelsinsallad eller en sallad på rumsvarma tomater.