Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-20 20:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/farska-varrullar-med-jordnotsdipp/

Recept

Färska vårrullar med jordnötsdipp

Foto: Ulrika Pousette

Ja, det är lite pilligt att göra färska vårrullar innan man fått in snitsen. Och ja, det ser ut lite som om man lagt mat i gummi. Men ändå! Det är värt det, för det blir extremt gott.

Rätta artikel

1. Skala moroten och skär i tunna skivor, skiva avokado, tofu och salladslök, hacka nötterna grovt.

2. Doppa ett rispapper i ljummet vatten ca 15 sekunder eller enligt anvisning på paketet. Lägg sedan morot, avokado, tofu, salladslök, nötter, böngroddar och några blad koriander i en avlång hög på mitten. Slå in rullar enligt beskrivning på paketet.

3. Blanda jordnötssmör och hett vatten i en skål. Tillsätt sweet chili-sås, sojasås och sesamolja och servera.

Receptet är hämtat ur Sara Ask och Lisa Bjärbos bok ”Mera Vego – mat för hela familjen” (Ordfront förlag).

Här hittar du hela menyn för vecka 2.

Här hittar du samtliga veckomenyer.