Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Recept

Färska vårrullar med jordnötsdipp

Foto: Ulrika Pousette

Ja, det är lite pilligt att göra färska vårrullar innan man fått in snitsen. Och ja, det ser ut lite som om man lagt mat i gummi. Men ändå! Det är värt det, för det blir extremt gott.

Ingredienser.Färska vårrullar med jordnötsdipp

Portioner: 4 (ca 16 rullar)

Tid: 30 minuter

Vårrullar:
1–2 morötter
3 avokador
400 g tofu, naturell eller marinerad (finns ofta kyld i anslutning till ostdisken)
7 stänger salladslök
3 dl cashewnötter
150 g böngroddar (färska el konserverade)
en kruka färsk koriander
ca 16 rispapper (finns i lite större mataffärer eller butiker med asiatiskt sortiment)

Dippsås:
1/2 dl jordnötssmör
1/2 dl hett vatten
1/2 dl sweet chili-sås
2 msk japansk sojasås
1 msk sesamolja

1. Skala moroten och skär i tunna skivor, skiva avokado, tofu och salladslök, hacka nötterna grovt.

2. Doppa ett rispapper i ljummet vatten ca 15 sekunder eller enligt anvisning på paketet. Lägg sedan morot, avokado, tofu, salladslök, nötter, böngroddar och några blad koriander i en avlång hög på mitten. Slå in rullar enligt beskrivning på paketet.

3. Blanda jordnötssmör och hett vatten i en skål. Tillsätt sweet chili-sås, sojasås och sesamolja och servera.

Receptet är hämtat ur Sara Ask och Lisa Bjärbos bok ”Mera Vego – mat för hela familjen” (Ordfront förlag).

Här hittar du hela menyn för vecka 2.

Här hittar du samtliga veckomenyer.