Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-24 19:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/farska-varrullar-med-jordnotsdipp/

Recept

Färska vårrullar med jordnötsdipp

Foto: Ulrika Pousette

Ja, det är lite pilligt att göra färska vårrullar innan man fått in snitsen. Och ja, det ser ut lite som om man lagt mat i gummi. Men ändå! Det är värt det, för det blir extremt gott.

1. Skala moroten och skär i tunna skivor, skiva avokado, tofu och salladslök, hacka nötterna grovt.

2. Doppa ett rispapper i ljummet vatten ca 15 sekunder eller enligt anvisning på paketet. Lägg sedan morot, avokado, tofu, salladslök, nötter, böngroddar och några blad koriander i en avlång hög på mitten. Slå in rullar enligt beskrivning på paketet.

3. Blanda jordnötssmör och hett vatten i en skål. Tillsätt sweet chili-sås, sojasås och sesamolja och servera.

Receptet är hämtat ur Sara Ask och Lisa Bjärbos bok ”Mera Vego – mat för hela familjen” (Ordfront förlag).

Här hittar du hela menyn för vecka 2.

Här hittar du samtliga veckomenyer.