Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Recept

Färskpotatis med gräslök och smör

Färskpotatis med gräslök och smör.
Färskpotatis med gräslök och smör. Foto: Beatrice Lundborg

Något så vardagligt som potatis blir bra mycket djupare i smaken lagad sous-vide. Olika sorter och storlekar gör att tillagningstiden kan variera. Servera varm med gös, sparris och pikant vårsås. Men passar förstås till allt som vanlig kokt färskpotatis blir gott till. Ni kanske ska servera extra god färskpotatis till sillen i sommar?

Ingredienser färskpotatis med gräslök och smör

4 portioner

1 ½ timme

800 g färskpotatis

2 msk gräslök

50 g smör

½ tsk salt

1. Tvätta eller skrapa potatisen och skär den i halvor.  

2. Lägg in potatisen i vakuumpåse. Strö över salt och lägg i smör och gräslök. Vakuumförpacka och förslut.

3. Laga sous-vide i 60-70 minuter i 84 grader. Servera på en gång. Potatisen kan hållas varm på 50 grader i åtminstone 20 minuter.