Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-20 18:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/farskpotatispizza/

Recept

Färskpotatispizza

Färskpotatispizza. Foto: Eva Hildén

Till midsommar vill vi frossa i färsk potatis. Den här pizzan passar som en liten rätt på buffén eller till välkomstdrinken.

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skrubba och tvätta potatisen väl. Skär den i tunna skivor.

3. Låt oljan bli varm i en stekpanna, lägg i potatisen, och fräs den på ej för stark värme utan att ta färg, cirka 5 minuter. Rör om då och då. Salta och peppra. Låt kallna.

4. Lägg pizzabotten på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med osten och potatisen. Grädda i mitten av ugnen, cirka 15 minuter.

5. Smula över de torkade örterna. Garnera med flingsalt, färska örter och lökringar.