Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-22 22:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/feijoada/

Recept

Feijoada

Foto: Hilda Arneback

En klassisk brasiliansk rätt som kan varieras i det oändliga, gärna med många olika typer av kött och ibland även udda styckningsdetaljer. Använd färdigkokta bönor om du har ont om tid. Tillsätt dem i så fall i punkt 3.

1. Blötlägg bönorna i rikligt med vatten 8–12 timmar. Skär korven i slantar, ca 1 centimeter tjocka.
2. Hacka lök och vitlök. Fräs korv, lök och vitlök i olja i en gryta. Lägg i bönor, sidfläsk och lagerblad och täck med vatten. Koka upp och låt sjuda på svag värme 60-75 minuter tills bönorna är mjuka.
3. Ta upp några skopor bönor, mosa och vänd ner för att reda grytan. Lyft upp fläsket, tag bort eventuell svål och skär köttet i tärningar. Lägg tillbaka det i grytan. Pressa apelsinerna och häll i saften. Skär tomaterna i bitar och vänd ner. Låt grytan bli varm, och smaka av med salt, svartpeppar och tabasco. Toppa med koriander. Servera med ris.