Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-28 09:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/fisk-med-fetaosttacke/

Recept

Fisk med fetaosttäcke

Det här är en lättlagad rätt som blir vackert gyllene och smakar härligt av fetaost. Jag tog feta gjord på getmjölk, men det går lika bra med fårmjölksfeta. Det fungerar också med vanlig chèvre. Man kan välja vilken fisk som helst. Jag har provat både hälleflundra och makrill, som ju är väldigt olika, men båda passade utmärkt.

1. Smörj en plåt eller ugnsfast form och sätt ugnen på 225 grader.

2. Skär bort eventuella ben från filéerna. Se till att de är helt benfria. Salta och peppra på båda sidor av filéerna och lägg dem i formen.

3. Blanda ostblandningen: smula osten och rör ner tillsammans med ströbröd, smör och ägg. Rör noga tills smeten blir homogen.

4. Smeta blandningen så att den täcker filéerna helt. Sätt in dem i ugnen och låt stå i 1520 minuter eller tills fisken får fin färg och har blivit tillagad rakt igenom.