Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-05 03:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/fisk-med-gronsaker-i-ugn/

Recept

Fisk med grönsaker i ugn

1. Sätt ugnen på 225 grader. Ansa och skär fänkål, broccoli och purjolök i bitar. Sjud fänkålen i lättsaltat vatten ca 5 min. Ta upp och låt rinna av. Sjud broccolin ca 5 min och purjolöken ca 3 min.Halvera tomaterna.

2. Lägg fisken i en ugnssäker form med grönsakerna runt om. Hetta upp vattnet och lös upp buljongtärningen. Häll buljongen över fisk och grönsaker och tillaga i ugn ca 20 min.

3. Crème: Blanda ihop ingredienserna till dragoncrèmen. Servera fisk och grönsaker med dragoncrème och kokt potatis.

Näring/portion: Ca 560 kcal, 20 g fett, 44 g protein, 45 g kolhydrater