Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-17 16:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/fisk-med-gronsaker-i-ugn/

Recept

Fisk med grönsaker i ugn

1. Sätt ugnen på 225 grader. Ansa och skär fänkål, broccoli och purjolök i bitar. Sjud fänkålen i lättsaltat vatten ca 5 min. Ta upp och låt rinna av. Sjud broccolin ca 5 min och purjolöken ca 3 min.Halvera tomaterna.

2. Lägg fisken i en ugnssäker form med grönsakerna runt om. Hetta upp vattnet och lös upp buljongtärningen. Häll buljongen över fisk och grönsaker och tillaga i ugn ca 20 min.

3. Crème: Blanda ihop ingredienserna till dragoncrèmen. Servera fisk och grönsaker med dragoncrème och kokt potatis.

Näring/portion: Ca 560 kcal, 20 g fett, 44 g protein, 45 g kolhydrater