Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-20 00:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/fiskbullar-i-currysas/

Recept

Fiskbullar i currysås

Foto: Ulrika Pousette

En rätt så förknippad med färdigversionen att man glömmer bort att fiskbullar faktiskt går att laga själv. Kokosmjölken och curryn omöjliggör associationer till slemmiga burkvarianter.

1. Gör fiskfärsen: Lägg fisk, ägg, potatismjöl och salt i en matberedare och mixa blandningen slät. Fortsätt mixa och tillsätt 2 dl grädde lite i taget. Ställ in i kylen.
2. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
3. Fräs 1 msk smör och curry i en kastrull under ett par minuter. Tillsätt 3 dl grädde och 1 dl buljong, koka upp, lägg i blomkålen och låt koka i 3 minuter.
4. Lyft upp blomkålen och spara vid sidan av. Håll vätskan varm.
5. I en annan kastrull, smält 2 msk smör och vispa ner mjölet. Tillsätt den varma vätskan under omrörning, koka upp och låt koka försiktigt i 5 minuter.
6. Ta ut fiskfärsen ur kylen och rulla 12–16 fiskbullar. Stek dem i 1 msk smör och 1 msk rapsolja i 4–6 minuter.
7. Häll såsen över de stekta fiskbullarna och tillsätt blomkålen, ge det ett uppkok och servera med ris.
8. Servera riven ingefära, hackad mandel och koriander vid sidan av.