Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-14 04:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/fiskbullar-i-currysas/

Recept

Fiskbullar i currysås

Foto: Ulrika Pousette

En rätt så förknippad med färdigversionen att man glömmer bort att fiskbullar faktiskt går att laga själv. Kokosmjölken och curryn omöjliggör associationer till slemmiga burkvarianter.

1. Gör fiskfärsen: Lägg fisk, ägg, potatismjöl och salt i en matberedare och mixa blandningen slät. Fortsätt mixa och tillsätt 2 dl grädde lite i taget. Ställ in i kylen.
2. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
3. Fräs 1 msk smör och curry i en kastrull under ett par minuter. Tillsätt 3 dl grädde och 1 dl buljong, koka upp, lägg i blomkålen och låt koka i 3 minuter.
4. Lyft upp blomkålen och spara vid sidan av. Håll vätskan varm.
5. I en annan kastrull, smält 2 msk smör och vispa ner mjölet. Tillsätt den varma vätskan under omrörning, koka upp och låt koka försiktigt i 5 minuter.
6. Ta ut fiskfärsen ur kylen och rulla 12–16 fiskbullar. Stek dem i 1 msk smör och 1 msk rapsolja i 4–6 minuter.
7. Häll såsen över de stekta fiskbullarna och tillsätt blomkålen, ge det ett uppkok och servera med ris.
8. Servera riven ingefära, hackad mandel och koriander vid sidan av.