Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-22 05:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/fiskburgare-med-bacon-och-rodloksmos/

Recept

Fiskburgare med bacon- och rödlöksmos

1. Skala och koka potatis. Lägg fisken i en matberedare. Mixa den slät tillsammans med salt och peppar. Tillsätt äggvitor och i grädden lite i taget. Tillsätt potatismjöl och mixa till en slät smet.

2. Skala och fintärna moroten. Hacka gräslöken. Blanda morot och gräslök med fisksmeten.

3. Skala och skär löken i tunna klyftor. Strimla baconen. Stek baconen tills den fått fin färg och är knaprig. Tillsätt löken och stek tills den mjuknat.

4. Häll av potatisen och pressa den genom en potatispress. Rör i äggulor ochmjölk. Smaka av med salt och peppar. Vänd i lök- och baconfräset.

5. Klicka ut fiskfärsen i en stekpanna med smör. Platta till och stek ca 2 min på varje sida. Servera de nystekta fiskburgarna med potatismos och haricots verts.

Näring/portion: Ca 580 kcal per portion, 26 g fett, 38 g protein, 47 g kolhydrater