Created with Sketch. Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-08 12:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/fiskratt-allt-i-ett/

RECEPT

Fiskrätt allt-i-ett

Foto: Ulrika Pousette

1. Sätt ugnen på 200°. Koka buljongen.

2. Skölj zucchinin, dela den längs med och skär den i tunna skivor. Skölj och skär tomaterna i klyftor.

3. Skrubba citronen i ljummet vatten, halvera den. Skär ena halvan i tunna skivor, pressa juicen ur den andra halvan. Skölj och dela chilifrukterna på längden, kärna ur dem om du vill ha mindre hetta. Skala vitlöksklyftorna.

4. Skär fisken i bitar. Lägg fisk, zucchini, tomater, citronskivor, chilifrukter, hela vitlöksklyftor och örter i en ugnssäker form. Fördela buljong, citronjuice, honung och olja över. Salta och peppra.

5. Tillaga mitt i ugnen 10–15 min. Servera med bröd.

Näring/portion: 450 kcal, 22 g fett, 34 g protein, 28 g kolhydrater¨

Tips! Smaka på chilifrukten
Det är svårt att bedöma vilken styrka chilifrukten har. Om man inte smakar på den inför tillagningen, förstås! Använd sedan den mängd som verkar rimlig. Den riktiga hettan finns i kärnorna, därför rensas de ofta bort.