Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-25 07:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/fisksallad-nicoise/

Recept

Fisksallad Nicoise

Hårdkoka äggen: koka i åtta minuter från det att vattnet kokar upp om äggen läggs i kallt vatten. Spola av de kokta äggen. Skala och skär i klyftor.
Koka haricots vertsen så att de fortfarande har kvar lite knaprighet. Skala potatisen och skär i bitar. Skölj tomaterna och skär dem i klyftor. Skölj också spenat- eller salladsbladen och låt dem rinna av. Dela stora blad.
Om man tycker att sardellerna är alldeles för salta: Spola av dem hastigt i kallt vatten innan de delas i mindre bitar.
Häll av spadet från kronärtskockshjärtanen och skär varje skocka i kvartar. Skala och finstrimla löken. Dela fisken i munsbitar.
Varva alla ingredienser i en stor skål eller på ett stort fat. Rör ihop dressingen och droppa över den.