Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-04 04:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/fiskwok-med-vattenkastanjer/

Recept

Fiskwok med vattenkastanjer

Tina fisken om den är fryst. Blanda fisksås, soja, lime och sweet chili till en marinad i en djup tallrik. Skär fiskfilén i mindre bitar och lägg dem i tallriken och vänd runt. Låt dem ligga och marinera medan grönsakerna till woken förbereds.

Skär lök och paprika i strimlor, broccoli i buketter. Dela långa bönor på mitten. Koka broccoli och bönor några minuter i lätt saltat vatten och låt dem rinna av.

Hetta upp en wok eller stor stekpanna med olja och stek grönsakerna på ganska hög värme. Peta dem åt sidorna när de börjar få färg. Ta lite ny olja mitt i pannan och stek fiskbitarna hastigt. Blanda försiktigt med grönsakerna när de är klara och häll på marinaden som är kvar. Stek någon minut så marinaden hettas upp.
Smaka av med salt. Strö eventuellt över korianderblad. Servera med nudlar, både äggnudlar och glasnudlar passar fint. Jasminris är ett annat alternativ.

Tips: Använd en färdig, fryst wokblandning, ca 350 g, om du vill förenkla tillagningen.