Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Recept

Flädermarinerad rabarber sous-vide

Flädermarinerad rabarber sous-vide.
Flädermarinerad rabarber sous-vide. Foto: Beatrice Lundborg

I vanliga fall skalar man ju rabarber. Men det kan man strunta i om man lagar dem sous-vide. Exakt hur mjuka man vill ha dem är givetvis en smaksak.

Ingredienser flädermarinerad rabarber sous-vide

4 portioner

1 timme

600 g rabarber

1 dl koncentrerad fläderblomssaft

½ dl strösocker eller mer

1. Skär bort eventuella fula ändar av rabarbern och skär resten i bitar som ryms i en sous-vide-påse. Om rabarbern är tjock, kan den klyvas också på längden. 

2. Lägg in bitarna i påsen. Häll i saften. 

Vakuumförpacka och förslut. Om det är svårt att få vakuum på grund av saften, kan man använda dubbla påsar.

3. Laga sous-vide i 40 minuter på 62 grader. Ta ut ur påsen. Häll upp bitar och spad i en bunke, smaka av bitarna med socker. Servera varm, sval eller kall med vaniljglass.