Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-31 00:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/flaskfilewok-med-aubergine/

Recept

Fläskfiléwok med aubergine

Foto: Ulf Svensson

Den milda fläskfilén får rejäl skjuts av asiatisk fisksås, sambal oelek, lime och sesamolja.

1. Koka äggnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Putsa och skär fläskfilén i skivor. Ansa och skär auberginen i stavar. Rosta sesamfröna i en torr het wokpanna tills de fått fin färg. Lägg upp på ett fat.


2. Woka fläskfilé och aubergine i olja ca 4 min under omrörning. Salta. Tillsätt fisksås, sambal oelek, limesaft, farin och sesamolja.


3. Strimla salladskålen. Vänd ner i woken tillsammans med spenaten. Strö över sesamfrön. Servera woken med nudlar.


Näring/portion: Ca 580 kcal, 21 g fett, 38 g protein, 54 g kolhydrater