Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-22 04:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/flaskkotletter-med-misosmor/

Recept

Fläskkotletter med misosmör

Foto: Ulrika Ekblom

Säger jag ”misosoppa” får de flesta ett varmt och lite lyckligt leende på läpparna. Men det finns så mycket mer att göra med pastan på de fermenterade sojabönorna. Miso mixat med smör skapar en nästan farlig kombination. Kan användas till pasta, att steka bröd i och toppa med pocherat ägg, att lägga på en bit nystekt vit fisk eller klicka över lätt kokta grönsaker. Jag tycker det passar särskilt bra till den svenska klassikern fläskkotletter.

1. Gör misosmöret genom att mixa misopasta med smör, sake och socker

2. Gnid in fläskkotletterna i rikligt med misosmör och lägg i en plastpåse för marinering. Tryck ut så mycket luft som möjligt och förslut därefter påsen. Lägg in i kylen 12 timmar. Ta ut köttet så det blir rumstempererat.

3. Hetta upp en stekpanna på nästan maxvärme och stek fläskkotletterna 1–2 minuter på varje sida. Jag äter helst kotletterna tillsammans med kokat rundkornigt ris, ljumma edamamebönor och lite rostade sesamfrön strösslade över.