En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-20 12:41
Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/flaskschnitzel-med-appelsas/
Fläskschnitzel med äppelsås
Börja med såsen: Skär det urkärnade och skalade äpplet i tärningar. Fräs upp det i lite smör tillsammans med rosmarin i en tjockbottnad kastrull. Häll på äppeljuice och tillsätt fond eller buljongtärning. Koka upp. Red såsen med arrowrot utrörd med lite vatten. Låt såsen sjuda fem minuter och smaka av med peppar och eventuellt salt.
Vänd fläskschnitzlarna i mjöl och sedan i uppvispat ägg. Vänd ytterligare en gång i mjölet. Salta och peppra.
Stek schnitzlarna på inte alltför hög värme tills de har fin färg och är genomstekta.
Servera med äppelsåsen och ugnsrostade palsternackor eller potatisklyftor.
Vill du förenkla – ta djupfrysta potatisklyftor som bara behöver värmas.
Tillhörande recept:
Ugnsrostade palsternackor/potatisklyftor