Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-18 19:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/flasksida-med-knaprig-sval/

Recept

Fläsksida med knaprig svål

Foto: Nicklas Thegerström

Fläsksidan blir otroligt saftig och får dessutom en härligt knaprig svål när man tillagar den på det här sättet.

1. Dela fläsksidan i bitar som går ner i tryckkokaren eller kastrullen.

2. Lägg i lök och kryddor och vatten så det täcker. Koka i 60 minuter i tryckkokaren eller tills det är mört i kastrullen, ca 2–3 timmar.

3. Ta upp och kyl, gärna i press.

4. Vid grillning: Ta fram köttet och skär ett rutmönster genom svålen med en vass kniv. Grilla på indirekt värme med svålsidan uppåt tills köttet är genomvarmt. Har du inte en grill med lock så ta en rostfri bunke och vänd upp och ner och lägg över köttet. Skiva upp.