Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 16:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/flaskspackat-katrinplommon-zinfandel/

Recept

Fläskspäckat katrinplommon & zinfandel

Det mäktiga och vitala rödvinet av zinfandeldruvan passar extremt bra ihop med katrinplommon. En plommonspäckad fläskkarré är lämplig mat till sådant vin. Här har jag i stället späckat plommonet. Zinfandelvinet bör serveras vid en temperatur på 18–20 grader.

1. Skär köttet i sexton småbitar och salta och peppra bitarna rikligt.

2. Smörstek eller panngrilla dem tills de precis är genomstekta och har fått fin färg. Låt köttet svalna. Strö över salviahacket och blanda runt.

3. Skär en liten ficka i varje katrinplommon. Stoppa in en köttbit i varje plommon.

4. Lägg upp två fyllda katrinplommon på varje småfat. Garnera med salviablad, isbergssallad och limeklyfta.