Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-20 11:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/fluffig-tjockpannkaka-med-appelflask/

Recept

Fluffig tjockpannkaka med äppelfläsk

Foto: Ulf Svensson

Pannkakan toppas med klassiskt äppelfläsk med god sälta från bacon och fin sötma från äpplet.

1. Vispa ut mjölet i lite av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, äggen och salt. Hetta upp smöret i en stekpanna, gärna med släpplätt-beläggning. Häll i smeten och stek långsamt på medelvärme. Lyft då och då i kanterna.

2. Vänd pannkakan med hjälp av en tallrik och stek på andra sidan.

3. Skala och skär löken i klyftor. Skala och kärna ur äpplet. Skär det i klyftor.

4. Stek baconskivorna i en annan stekpanna. Ta upp baconen och lägg i lök- och äppelklyftorna. Stek tills de får lite färg. Blanda fräset med baconen och lägg det ovanpå pannkakan. Servera med rivna morötter.

Näring/portion: Ca 490 kcal, 24 g fett, 22 g protein, 43 g kolhydrater.