Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-16 15:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/forlorade-agg-med-rom-och-dillkvarg/

Recept

Förlorade ägg med rom och dillkvarg

DN Text

Alla delar går att förbereda en eller två dagar i förväg. Själva uppläggningen gör man strax innan rätten ska serveras.

Börja med att förlora äggen. Koka upp vatten, salt och vinäger i en låg och vid kastrull. Knäck ägget i en kopp och låt det glida ner i vattnet. Efter en stund lindar sig vitan kring gulan.

Låt äggen sjuda vattnet i 2-3 minuter. Fiska försiktigt upp äggen med hålslev och lägg dem i en bunke med kallt vatten. När alla äggen är pocherade, häll av vattnet från skålen och förvara i kylskåp tills de ska användas. Om man vill kan man skära eller klippa bort lösa slamsor och runda till äggens form.

Blanda alla ingredienser till såsen. Finhacka rödlökshalvan.

Lägg ett ägg i varsitt högt glas, fat eller portionsform. Häll på såsen, strö över lökhacket och toppa med rom.