Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 14:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/forlorade-agg/

Recept

Förlorade ägg

Förlorade blir ägg så mjuka och fina. Ättikan gör att äggen formar sig prydligt och lite extra salt gör dem än mer smakliga.

1. Koka upp vatten, salt och ättikssprit i en vid kastrull. Knäck ett ägg i taget i en kopp och låt det glida ner i vattnet. Efter en stund lindar sig vitan kring gulan. Upprepa proceduren med alla fyra äggen.

2. Låt äggen sjuda i 3–4 minuter. Fiska upp dem försiktigt med hålslev och lägg i en bunke med kallt vatten. När alla ägg är pocherade, häll av vattnet från skålen och förvara i kylskåp tills de ska användas.

3. De kan värmas på låg effekt i mikro eller med hjälp av en bottenskyla vatten i en liten kastrull med lock på medelgod värme.