Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-18 02:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/frasig-croissant/

Recept

Frasig croissant

1. Rulla ut smördegen, skär den i trianglar och rulla från den tjocka till den spetsiga delen.

2. Lägg dem på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg i två omgångar, första gången när du precis rullat dem. Låt dem svälla lite på plåten ca 30 minuter, sätt ugnen på 220 grader. Pensla dem med ägg en sista gång och strö lite flingsalt över, ställ in i ugnen.

3. Baka dem i ugnen ca 7 minuter, tills de får fin färg. Servera croissanterna till soppan.