Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-21 00:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/fried-rice-med-sojabonor-och-cashewnotter/

Recept

Fried rice med sojabönor och cashewnötter

Fried rice med sojabönor och cashewnötter. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

En perfekt rätt att göra om man har ris som rester. Eller så planerar man smart och kokar en extra stor sats ris tidigare i veckan.

1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

2. Rosta nötterna i en het, torr wokpanna eller rymlig stekpanna någon minut tills de får färg. Rör om hela tiden, det går fort. Lägg åt sidan.

3. Hetta upp hälften av oljan i samma panna. Woka vitkål, salladslök, böngroddar och sojabönor på hög värme under omrörning 3–4 minuter. Tillsätt vitlök, chili, ingefära och salt. Woka ytterligare någon minut. Lägg grönsakerna åt sidan.

4. Hetta upp resten av oljan och sesamoljan i wokpannan och stek riset under omrörning 3–4 minuter. Tillsätt grönsaker och nötter. Stek ytterligare någon minut.